🏆📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 10, 2021 | GK- For Competitive Exams:

📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 10, 2021 | GK- For Competitive Exams:

Explore the Top 20 Current Affairs of 10 April 2021, covering important national and international events, government schemes, sports, awards, economy, and more. Ideal for UPSC, SSC, Banking, Railways, Defence, and other competitive exam aspirants.🎯

✨ 01: World Homoeopathy Day (WHD) is celebrated every year on which day?

Ans: Every year on 10 April.

✨ 02: National Siblings Day is celebrated every year on which day?

Ans: On April 10.

✨ 03: Ghughua Fossil National Park is located in which state?

Ans: Madhya Pradesh.

✨ 04: Name the World’s first Ship Tunnel to be built in Norway?

Ans: Stad Ship Tunnel.

✨ 05: The headquarters of the United Nations Conference on Trade and Development are located in which city?

Ans: Geneva, Switzerland.

✨ 06: Which football federations were suspended by FIFA?

Ans: Pakistan and Chad football federations.

✨ 07: Which bank acquired stakes worth over Rs 36cr in the government’s CSC e-Governance Services?

Ans: Axis Bank.

✨ 08: IPL 2021 started from which date?

Ans: Friday, 9 April.

✨ 09: ‘Pahela Phagun’ spring festival celebrated in which country?

Ans: Bangladesh.

✨ 10: India’s first Sandalwood Museum will be set up in which city?

Ans: Mysuru.

✨ 11: Which of the following is the currency of Mauritius?

Ans: Mauritian Rupee.

✨ 12: The Global Risk Report is published by which of the following organizations?

Ans: World Economic Forum(WEF).

✨ 13: The Ministry of Shipping has been renamed as what?

Ans: Ministry of Ports, Shipping and Waterways.

✨ 14: Which of the following institutions has been given the responsibility of promoting the micro-enterprises in the aspirational districts across the country?

Ans: Small Industries Development Bank of India (SIDBI).

✨ 15: Where did the armed forces conduct a joint tri-service exercise ‘Bull Strike’?

Ans: Andaman and Nicobar Islands.

✨ 16: Who became Estonia’s first female prime minister?

Ans: Kaja Kallas.

✨ 17: What is the full form of IFSC code?

Ans: Indian financial system code.

✨ 18: What was the first match of IPL 2021?

Ans: Mumbai Indians(MI) vs Royal Challengers Bangalore(RCB).

✨ 19: India’s first-ever multi-modal logistic park is being set up in which state?

Ans: Assam.

✨ 20: Export-Import Bank of India (Exim Bank) extended a Line of Credit (LOC) of $448 million to which country?

Ans: Uzbekistan.

✍️ Final Thought:

Regularly studying current affairs is one of the most effective ways to prepare for competitive examinations. Staying up to date with important events, government initiatives, international developments, sports achievements, and economic news can significantly improve your general awareness and exam performance. Make daily current affairs a part of your preparation strategy for success.📖 🏆

Also, Read:

*India to Become the World's 3rd Largest Economy by 2031, Says CEBR | Future Growth Analysis:

*Top 10 Indian Economy Facts You Should Know | Part-04 | GK & Competitive Exam Preparation:

*Purushottam Maas 2026: Meaning, Significance, Rituals, and Latest Facts:

*eFootball Review: A Stunning Football Simulation Game | Realistic Gameplay & Exciting Features:

*How Humans Will Look in the 22nd Century | Future Human Evolution Explained:

*How Smartphones Affect Your Brain & Eyes:

"Hello, readers, hope you enjoy this article. Let me know in the comment section how you find it, and also give your valuable suggestions. Thank you so much for the visit.

Post a Comment

Previous Post Next Post