🏆📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 21, 2021 | GK- For Competitive Exams:

📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 21, 2021 | GK- For Competitive Exams:

Explore the Top 20 Current Affairs of 21 April 2021, covering important national and international events, government schemes, sports, awards, economy, and more. Ideal for UPSC, SSC, Banking, Railways, Defence, and other competitive exam aspirants.🎯

✨ 01: 'National Civil Service Day' is observed on which day every year?

Ans: On 21st April.

✨ 02: Which vehicle maker has delivered the first light bulletproof vehicle to the Indian Air Force(IAF)?

Ans: Ashok Leyland.

✨ 03: Which Space Organization will launch SpaceX Crew 2 on April 22?

Ans: NASA.

✨ 04: A book titled ‘Believe – What Life and Cricket Taught Me’, the much-awaited Suresh Raina autobiography, is set to hit the bookstands in May 2021. Name the author and co-author of this book?

Ans: Author: Bharat Sundaresan,

        Co-author: Suresh Raina.

✨ 05: Which launched the report 'My Body is My Own'?

Ans: UNFPA.

✨ 06: Who released 4 books related to Babasaheb Ambedkar?

Ans: PM Modi.

✨ 07: Renowned personality Dr. Kakarla Subba Rao passed away. Who was he?

Ans: Radiologist.

✨ 08: Who won Wisden Almanack’s ODI Cricketer of the 2010s?

Ans: India captain Virat Kohli.

✨ 09: Which film has won the Best Film Award at the BAFTA 2021?

Ans: Nomadland.

✨ 10: Which Ministry launched the EatSmart Cities Challenge and Transport 4 All Challenge?

Ans: Ministry of Housing & Urban Affairs.

✨ 11: World Hemophilia Day is observed on which date?

Ans: 17 April.

✨ 12: An area at Amboli in Maharashtra’s Sindhudurg was named a biodiversity heritage site recently. What kind of rare species was discovered in the area?

Ans: Freshwater fish.

✨ 13: Who was appointed as head of the Capacity Building Commission under Mission Karmayogi?

Ans: Adil Zainulbhai.

✨ 14: What was the Revenue collected from Goods and Services Tax (GST) in March 2021?

Ans: Rs 1.23 lakh crore.

✨ 15: DRDO lab developed a lightweight Bullet Proof Jacket for the requirements of the Army recently. What is the weight of the jacket thus developed?

Ans: 9kg.

✨ 16: Delhi government has imposed a night curfew till when?

Ans: April 30th.

✨ 17: Which state has become the first one to give a health insurance scheme to all its residents?

Ans: Rajasthan.

✨ 18: Which nation's President has signed a law enabling him to run for President again?

Ans: Russia.

✨ 19: Which IIT has developed the World's 1st affordable and long-lasting hygiene product, DuroKea Series?

Ans: IIT Hyderabad.

✨ 20: Who has been nominated by Israel's President to form a government in the nation after inconclusive elections?

Ans: Benjamin Netanyahu.

✍️ Final Thought:

Regularly studying current affairs is one of the most effective ways to prepare for competitive examinations. Staying up to date with important events, government initiatives, international developments, sports achievements, and economic news can significantly improve your general awareness and exam performance. Make daily current affairs a part of your preparation strategy for success.📖 🏆

Also, Read:

*Nuclear War – The Ultimate Threat to Humanity:

*Top 10 Indian Economy Facts You Should Know | Part-05 | GK & Competitive Exam Preparation:

*The Ambubachi Mela: Assam’s Mystical Celebration of Fertility and Faith:

*Losar Festival: The Traditional New Year Festival Celebrated in Ladakh:

*Did Aliens Visit Ancient Civilizations? | The Mystery of Extraterrestrial Presence in Human History:

*AMCA Stealth Fighter Aircraft – India’s Next Big Defence Revolution:

"Hello, readers, hope you enjoy this article. Let me know in the comment section how you find it, and also give your valuable suggestions. Thank you so much for the visit.

Post a Comment

Previous Post Next Post