🏆📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 24, 2021 | GK- For Competitive Exams:

📰 Top 20 Current Affairs 2021 | April 24, 2021 | GK- For Competitive Exams:

Explore the Top 20 Current Affairs of 24 April 2021, covering important national and international events, government schemes, sports, awards, economy, and more. Ideal for UPSC, SSC, Banking, Railways, Defence, and other competitive exam aspirants.🎯

✨ 01: 'National Panchayati Raj Day' is observed on which date every year?

Ans:  On 24th April in India.

✨ 02: Which Director received the Golden Lion for Lifetime Achievement at the 78th Venice International Film Festival?

Ans: Roberto Benigni.

✨ 03: India started a military exercise 'Khanjar' with which country?

Ans: Kyrgyzstan.

✨ 04: Recently, G.V.G. Krishnamurthy passed away. Who was he?

Ans: Former Election Commissioner.

✨ 05: 'World Veterinary Day' is observed on which date every year?

Ans: On 24th April.

✨ 06: RBL Bank and Mastercard have announced their partnership to launch a mobile-based consumer-friendly payment solution. What is the name of this solution?

Ans: ‘Pay by Bank App’.

✨ 07: Who replaced Virat Kohli as the World No. 1 batsman in ICC Men's ODI Rankings?

Ans: Babar Azam (Pakistan).

✨ 08: Name the AI speech tech company that Microsoft bought for $19.7 billion?

Ans: Nuance.

✨ 09: Who was appointed as the new director general of the National Council of Applied Economic Research?

Ans: Poonam Gupta.

✨ 10: How much amount was cleared by the RBI towards the Cash Credit Limit for wheat procurement in Punjab?

Ans: ₹ 21658.73 cr.

✨ 11: Which state government had announced COVID-19 vaccination for journalists?

Ans: Uttarakhand.

✨ 12: Which nation's former Crown Prince had reportedly been placed under house arrest?

Ans: Jordan.

✨ 13: India's biggest floating solar plant with 100MW power generation capacity will be set up in which state?

Ans: Telangana.

✨ 14: Which nation's women's cricket team created the world record for registering the most consecutive ODI wins?

Ans: Australia.

✨ 15: Which state's Chief Minister had asked the centre to do away with age restrictions for COVID-19 vaccination?

Ans: Delhi.

✨ 16: Which country had been leading the list of investor countries to invest in India with 29.09% of the total FDI Equity inflows during January, 2021?

Ans: Japan.

✨ 17: Recently, Pham Minh Chinh was appointed as the next Prime Minister of which country?

Ans: Vietnam.

✨ 18: What is India's 2021 real GDP growth forecast given by Goldman Sachs?

Ans: 10.5%

✨ 19: Which of the following launched its first edition of the 'Future of Talent Report'?

Ans: LinkedIn.

✨ 20: Who won Wisden Almanack’s ODI Cricketer of the 1980s?

Ans: Kapil Dev.

✍️ Final Thought:

Regularly studying current affairs is one of the most effective ways to prepare for competitive examinations. Staying up to date with important events, government initiatives, international developments, sports achievements, and economic news can significantly improve your general awareness and exam performance. Make daily current affairs a part of your preparation strategy for success.📖 🏆

Also, Read:

*Nuclear War – The Ultimate Threat to Humanity:

*Top 10 Indian Economy Facts You Should Know | Part-05 | GK & Competitive Exam Preparation:

*The Ambubachi Mela: Assam’s Mystical Celebration of Fertility and Faith:

*Losar Festival: The Traditional New Year Festival Celebrated in Ladakh:

*Did Aliens Visit Ancient Civilizations? | The Mystery of Extraterrestrial Presence in Human History:

*AMCA Stealth Fighter Aircraft – India’s Next Big Defence Revolution:

"Hello, readers, hope you enjoy this article. Let me know in the comment section how you find it, and also give your valuable suggestions. Thank you so much for the visit.

Post a Comment

Previous Post Next Post